
نکات ایمنی استفاده از دریل شامل چه مواردی می باشد؟ دریل یکی از پرکاربردترین ابزارهایی است که در بسیاری از مشاغل نقش اساسی ایفا میکند. اصلیترین کاری که یک دریل انجام میدهد، ایجاد سوراخ با شعاعهای مختلف روی سطوح چوبی، فلزی، سیمانی و… است. هر فردی که قصد استفاده از دریل را دارد، لازم است با نحوه کار آن به خوبی آشنا باشد. با ما همراه باشید تا به بررسی اصول و نکات ایمنی استفاده از دریل بپردازیم.
? همچنین ببینید : خرید و قیمت انواع کفش ایمنی
فهرست مطالب
نکات ایمنی استفاده از دریل چیست؟
در رابطه با استفاده از دریل قوانینی وجود دارد که رعایت آن ضرورت بالایی دارد. عدم توجه به این نکات، میتواند برای فرد و اطرافیان خطرات جدی به همراه داشته باشد. علاوه بر این، بیدقتی در استفاده از دریل، ممکن است به سطح کار نیز آسیب برساند. در ادامه، به مهمترین نکات استفاده از دریل هنگام سوراخکاری اشاره شده است.
- انتخاب پریز مناسب
- اجتناب از پوشیدن لباس گشاد و نامناسب
- تثبیت قطعه کار
- انتخاب مته درست
- تعیین دقیق محل دریل کاری
- در دست گرفتن درست دریل
- عدم اعمال فشار به دریل هنگام کار
- عدم تماس مته با دست پس از استفاده
- جلوگیری از داغ شدن دریل و عدم تماس آن با آب
- روغن کاری دریل و مته

انتخاب پریز مناسب:
برای کار با دریل لازم است به یک پریز برق سالم و ایمن دسترسی داشت. گفتنی است که استفاده از سیم سیار بلند جهت کار با دریل به هیچ عنوان توصیه نمیشود.
? همچنین ببینید : خرید و قیمت انواع دستکش ایمنی
اجتناب از پوشیدن لباس گشاد و نامناسب:
نوع لباسی که فرد در هنگام دریل کاری به تن دارد، بسیار مهم است. بهتر است در هنگام دریل کاری، لباس ایمنی به تن داشت و از پوشیدن لباسهای گشاد خودداری کرد.
تثبیت قطعه کار :
قطعهای که دریل کاری روی آن انجام میگیرد، میبایست ثابت و محکم باشد. عدم تثبیت قطعه کار موجب حرکت و پرتاب آن به اطراف خواهد شد.
انتخاب مته مناسب:
در دریل کاری مهمترین کار را مته انجام میدهد. متهها انواع و اندازههای مختلفی دارند که باید مطابق با نوع کار انتخاب شوند. مته مورد نظر میبایست به خوبی در دریل قرارگرفته و محکم شود.

تعیین دقیق محل دریل کاری :
تعیین دقیق محل سوراخ از مهمترین اصول دریل کاری است. در سوراخ کاری، نقطه مورد نظر باید به صورت واضح علامت زده شود تا احتمال خطا از بین برود. علاوه بر این، اندازه عمق سوراخکاری نیز باید روی مته تعیین شود.
در دست گرفتن درست دریل:
طرز گرفت دریل در دست، اصول خود را دارد و نباید نسبت به آن بیتوجه بود. یک نکته ایمنی مهم در این مرحله وجود دارد و آن عدم گرفتن دریل از سیم آن است. جهت شروع دریل کاری، لازم است دریل را با دو دست نگه داشت. برای فواصلی که دریل مورد نیاز نیست، بهتر است آن را روی پایه مربوطه قرار داد.
? همچنین ببینید : خرید و قیمت انواع لباس کار
عدم اعمال فشار به دریل هنگام کار:
در هنگام دریل کاری نیازی به اعمال فشار بیش از حد نیست. فشار به دریل نه تنها تاثیری در سرعت و کیفیت کار ندارد، بلکه این فشار مته را کند خواهد کرد. دریل کاری باید با آرامش و با تمرکز انجام گیرد.
عدم تماس مته با دست پس از استفاده :
پس از دریل کاری، مته قرارگرفته روی دریل دارای حرارت بالایی خواهد بود. بدین ترتیب ضروری است که بلافاصله بعد از دریل کاری از هرگونه تماس با مته خودداری کرد.
جلوگیری از داغ شدن دریل و عدم تماس آن با آب:
به طور کلی، از مهمترین نکات ایمنی استفاده از وسایل برقی خنک نگه داشتن آنها و عدم تماس آنها با آب است. دریل نیز از این اصول جدا نیست و میبایست توجه لازم را به کار گرفت. برای خنک نگه داشتن دریل میتوان مته آن را پس از استفاده، در آب سرد فرو برد. در صورتی هم که دریل به طور مستقیم در تماس با آب قرار گرفت، باید هرچه سریعتر آن را خاموش کردن و تا خشک شدن کامل، از آن استفاده نکرد.
روغن کاری دریل و مته:
روغن کاری دریل اساسیترین اقدام برای نگهداری از آن است. روغن کاری موجب میشود تا دریل و مته روانتر کار کرده و عمر بیشتری داشته باشند.
انواع دریل و تاثیر آن در نکات ایمنی استفاده از دریل
دریل علاوه بر کاربردش در مشاغل حرفهای، به طور متداول در مصارف خانگی نیز مورد استفاده قرار میگیرد. بدین ترتیب، برخی افراد ناگزیرند برای انجام امور منزل انواع دریل را شناخته و نحوه کار با آن را بیاموزند. درهرحال، لازم است هر نوع نکات ایمنی استفاده از دریل را متناسب با نوع آن رعایت کرد. به طور کلی، انواع دریل در چهار دسته طبقهبندی میشود:
1. دریل دستی: کار با دریل دستی بسیار راحت است. این نوع از دریل بیشتر برای مصارف خانگی استفاده میشود. دریل دستی توسط فشاری که توسط دست به آن وارد میشود، کار میکند. با ایجاد فشار روی دریل دستی، مته آن به چرخش درآمده و سوراخ مورد نظر را ایجاد میکند.
2. دریل برقی: دریل برقی رایجترین و پر مصرفترین نوع دریل است که توسط جریان برق کار میکند. دریل برقی شامل انواع و اقسام گوناگونی است.
3. دریل بادی: در دریل بادی، برای سوراخکاری از یک نیروی باد خارجی کمک گرفته میشود.
4. دریل بنزینی: دریل بنزینی همانطور که از نام آن پیداست، با استفاده از بنزین کار میکند.
دستورالعمل نکات ایمنی استفاده از دریل ستونی :
دریل ستونی نوعی دریل پرکاربرد است که معمولا در امور نجاری مورد استفاده قرار میگیرد. نکات ایمنی استفاده از دریل ستونی به شرح زیر است:
- از این دریل باید در مکانی که دارای تهویه است، استفاده شود.
- لازم است قطعه کار با استفاده از گیره در جای مخصوص دریل ستونی محکم شود.
- دریل ستونی تنها برای سوراخکاری کاربرد دارد و استفاده نا به جا از آن موجب تضعیف دستگاه خواهد شد.
- قبل از هر بار کار با دریل ستونی بهتر است از سلامت دستگاه مطمئن شد.
- مته دریل ستونی قطعا باید زمانی که دستگاه خاموش است تعویض شود. علاوه بر این، هرگونه مونتاژ و دمونتاژ روی دستگاه دریل ستونی میبایست در حالت خاموشی انجام گیرد.
- استفاده از دریل ستونی باید همراه با عینک مخصوص و لباس ایمنی همراه باشد.
- روغن کاری مرتب و تمیز نگه داشتن دریل ستونی عمر آن و کیفیت کارکرد آن را افزایش خواهد داد.
- از فشار بیش از حد به دریل ستونی هنگام کار میبایست اجتناب کرد.
- لازم است پس از پایان کار، از خاموش شدن دریل ستونی به اطمینان کامل رسید.
سخن پایانی و جمع بندی نکات ایمنی استفاده از دریل
دریل ستونی جهت سوراخکاری روی فلز نیز مورد استفاده قرار میگیرد. این نوع دریل، سوراخ روی فلز را با دقت و صحت بالایی ایجاد میکند. بنابراین در هنگام سوراخکاری با دریل ستونی روی فلز، احتمال بروز کوچکترین خطا وجود نخواهد داشت.
تدوین شده در مجله ایمنی وب سایت دلفان ایمنی