جعبه کمک های اولیه شامل چه چیزهایی است
جعبه کمک های اولیه شامل چه چیزهایی است

کمک های اولیه مجموعه ای از اقدامات و مراقبت های فوری است که بلافاصله پس از حادثه تا رسیدن پزشک، نیروهای امدادی و تحویل به مراکز درمانی توسط فرد آموزش دیده به مصدوم ارائه می شود.

هدف اصلی این اقدامات عبارتند از:

  1. جلوگیری از مرگ (زنده نگه داشتن مجروح)
  2. پیشگیری و جلوگیری از پیشرفت صدمات و عوارض بعدی
  3. کاهش درد و رنج مصدوم

در ادامه قصد داریم تا با اصول اولیه کمک های اولیه آشنا شویم. بهتر است هر شخصی این موارد و نکات را بداند پس با دلفان ایمنی همراه باشید.

فهرست مطالب

آموزش رایگان کمک های اولیه

جعبه کمک های اولیه نیز نگهداری خاصی دارد که برای آشنایی با آن باید به آن توجه و احتیاط کنید. اول از همه هرگز این جعبه را در دسترس کودکان قرار ندهید زیرا داروها و لوازم جانبی موجود در آن به کودک آسیب می رساند. از آنجایی که داخل جعبه بهم ریخته است، کودک شما در مورد وسایل داخل آن کنجکاوتر می شود. پس تا جایی که می توانید آن را از دسترس او دور نگه دارید.

از طرف دیگر، هر نوع دارویی را که در جعبه قرار می دهید با یک برچسب بزرگ روی آن یادداشت کنید تا به اشتباه از یک دارو به جای داروی دیگری که اثرات جبران ناپذیری دارد استفاده نکنید.

برای راحتی کار می توانید نام فردی را که داروی خاص او مشخص است نیز روی شیشه دارو بنویسید.

تمام داروها دارای تاریخ انقضا هستند که هرگز نباید بعد از تاریخ انقضا مصرف شوند. می توانید تاریخ انقضا را دقیقاً در کنار نام دارو بنویسید. زیرا ممکن است برای مدت طولانی به لوازم کیت کمک های اولیه نیاز نداشته باشید. به همین دلیل برای جلوگیری از مسمومیت باید تاریخ انقضای دارو را بدانید.

با تداخلات دارویی آشنا شوید. به عنوان مثال افرادی که ناراحتی معده دارند یا خونریزی معده دارند نباید از قرص هایی مانند آسپرین که باعث رقیق شدن خون و افزایش خونریزی می شود استفاده کنند. پس با احتیاط تمام داروها را در جعبه کمک های اولیه قرار دهید و استثنا قائل شوید.

اهمیت داشتن کیف کمک های اولیه

جعبه کمک های اولیه شامل تجهیزاتی است که معمولاً در هر ارگان یا سازمانی و یا هر شخصی مورد نیاز است. همچنین تمامی مدارس باید این جعبه ها را داشته باشند تا در صورت بروز مشکل از آن جعبه قبل از رسیدن اورژانس استفاده کنند یا فرد را به بیمارستان ببرند. افرادی که معمولاً به سفرهای طولانی می روند یا قصد صعود دارند نیز باید این جعبه را همراه خود داشته باشند.

کمک های اولیه
مهم ترین مواردی که نیاز به اقدام امدادی دارد، شامل این موارد است:

  • مسمومیت
  • بیهوشی و کما
  • مشکلات تنفسی و خفگی
  • مشکلات قلبی
  • خونریزی خارجی و داخلی
  • صدمات
  • گاز گرفتن
  • شوکه شدن
  • سوختگی
  • برق گرفتگی
  • گرما و سرمازدگی
  • آفتاب سوختگی
  • صدمات چشمی (اشعه، اسیدها و غیره)
  • شکستگی و دررفتگی استخوان
  • کبودی و کوفتگی
  • عوارض عود بیماری های مزمن (دیابت، صرع، ….)
  • آسیب های ورزشی
  • خودکشی و مشکلات جدی سلامت روان

در برخی از خانه‌ها جعبه کمک‌های اولیه وجود دارد، اما هنوز بیشتر آن جعبه را ندارند، اما می‌خواهند آن را دریافت کنند. توصیه ما این است که در اولین فرصت حتما یک جعبه کمک های اولیه در منزل تهیه کنید تا در صورت بروز مشکل به آن مراجعه کنید.

تهیه لوازم این جعبه نیاز به اطلاعات دارد و شما نمی توانید هر چیزی را که می خواهید در آن قرار دهید. به همین منظور بهتر است با پزشک متخصص مشورت نماید.

لوازم موجود در جعبه کمک های اولیه

بتادین سرم ضدعفونی کننده یا فیزیولوژی پنبه گاز استریل در سایزهای مختلف
الکل سفید باند در سایزهای ۲، ۵ و ۱۰ سانتیمتری محلول آمونیاک برای تحریک تنفس کیف‌ یا کیسه یخ
کیسه آب گرم برای تسکین درد پماد جنتامایسین پماد تتراسیکلین ترمومتر یا تب سنج
قیچی سرنگ پلمپ شده تخته آتل برای شکسته بندی‌های کوچک یا بزرگ باند نواری
باند سه گوش چسب زخم یا چسب لوکوپلاست صابون کبریت
حوله پماد سوختگی پماد ضد گزیدگی حشرات آنتی شوک کیت مار گزیدگی
پودر ORS ژل شوینده قیچی جراحی یا قیچی بانداژ انبرک یا موچین
پودر تالک برای ماساژ پماد ایکتیکل برای باز کردن دمل برس آینه کوچک
گیلاس مدرج گیلاس چشم‌شویی دستکش استرلیزه قرص تصفیه آب
باند زخم زانو بند نخ و سوزن بخیه سوت

داروهای موجود در جعبه کمک های اولیه

مهم ترین بخشی که در این نوه جعبه ها وجود دارد، داروهایی است که در آن قرار می‌ دهیم، زیرا هنگام بروز مشکل، نقش حیاتی را در سلامت فرد ایفا می‌کنند. حال مهم‌ترین داروهای موجود در این جعبه را در این قسمت به شما معرفی خواهیم کرد:

  1. انواع قرص‌ های مسکن و ضروری مثل قرص‌ های استامینوفن، ایبوپروفن یا قرص‌های مسکنی که که پزشک به شما تجویز کرده است.
  2. قرص هیوسین ضد اسپاسم عضلات
  3. قرص دل درد و کلیه درد
  4. قرص دیفنوکسیلات یا انواع دیگر قرص‌های ضد اسهال
  5. قرص سرماخوردگی
  6. قرص آنتی هیستامین دوکنژستانت یا دیگر قرص های مربوط به آلرژی و سرماخوردگی تجویز شده توسط پزشک
  7. قرص متوکلوپرامید یا پلازیل برای از بین بردن حالت تهوع، استفراغ، سرگیجه
  8. دیازپام رکتال
  9. روغن بادام یا داروهای ملین
  10. قرص ضد تهوع
  11. آدرنالین

برخی نکات مهم در مورد نگهداری

اول از همه، باید به تاریخ انقضای داروها توجه کنید. لازم نیست هر روز این کار را انجام دهید. هر شش ماه یک بار، تاریخچه کامل دارو را در جعبه کمک‌های اولیه مرور کنید، داروهای تاریخ مصرف گذشته را دور بریزید و داروهایی را جایگزین کنید که تاریخ انقضای جدیدی دارند.

جعبه کمک های اولیه را بین 20 تا 30 درجه سانتیگراد نگه دارید. بهتر است یک چراغ قوه در جعبه کمک های اولیه قرار دهید، اما زمانی که از باتری ها استفاده نمی کنید آنها را بردارید و هر زمان که قصد سفر دارید دوباره آن ها را در جعبه قرار دهید.

اگر از هر یک از داروهای موجود در جعبه کمک های اولیه استفاده کرده اید، بلافاصله آن را تعویض کنید تا از هر گونه نقص یا کمبود در سفرهای آینده جلوگیری کنید.

فهرستی از تمام لوازم را روی یک برگه کاغذ تهیه کنید و قبل از سفر مجدداً لوازم موجود در جعبه کمک های اولیه را بررسی کنید. همچنین می توانید نقشه هایی مانند مسیریابی و مسیر یاب کوهنوردی را در جعبه کمک های اولیه قرار دهید.

سخن پایانی

اولین قدم در تهیه جعبه کمک های اولیه قابل حمل، نگهداری آن در مکانی تمیز و خشک است. شما نیازی به خرید یک جعبه پزشکی استاندارد ندارید، یک کیسه آرایش ضد آب یا یک جعبه ابزار تمیز می تواند کافی باشد.

5/5 - (3 امتیاز)