تفاوت کپسول آتش نشانی پودری و co2 چیست؟ کپسول آتش نشانی یکی از ابزارهای ایمنی قابل حمل است که برای مهار آتش سوزی به کار میرود. با توجه به نقش مهمی که کپسول آتش نشانی ایفا میکند، وجود آن در خانه، خودرو و محیطهای مختلف کاری الزامی است. مسئله مهمی که در رابطه با کپسول آتش نشانی وجود دارد، انتخاب درست آن باشد. در این مقاله، به بررسی تفاوت کپسول آتش نشانی پودری و co2 که دو مورد از پرکاربردترین خاموش کنندهها هستند، پرداخته شده است.
فهرست مطالب
انواع آتش سوزی :
قبل از آنکه به سراغ تفاوت کپسول آتش نشانی پودری و co2 برویم لازم است تا با انواع آشت سوزی آشنا شویم. بدیهی است که هر آتش سوزی دلیل مشخصی دارد و منشا آن سوختی است که آتش به واسطه آن شروع شده است. آتشها با توجه به علت اصلی وقوعشان در شش کلاس طبقهبندی میشوند:
- آتش کلاس A: آتشی که منشا آن جامداتی مانند چوب، کاغذ، لاستیک و … باشد.
- آتش کلاس B: آتشی که علت وقوع آن مایعات اشتعالپذیر از جمله بنزین، روغن، گازوئیل و … باشد.
- آتش کلاس C: آتشی که بر اثر گازهای مشتعل مانند متان و بوتان به وجود آمده است.
- آتش کلاس D: آتشی که توسط فلزاتی مانند آلومینیوم و منیزیم اتفاق میافتد.
- آتش کلاس F: آتشی که ناشی از روغنهای پختوپز باشد.
- آتش کلاس E: آتشی که علت اصلی آن جریانات الکتریکی و برقی باشد.
نوع کپسول آتش نشانی میبایست مطابق با نوع آتش سوزی انتخاب شود. کپسول آتش نشانی شامل پنج نوع است:
- کپسول آتش نشانی آب
- کپسول آتش نشانی کف
- کپسول آتش نشانی پودری
- کپسول آتش نشانی co2
- کپسول آتش نشانی مواد شیمیایی
? همچنین بخوانید: قیمت لباس کار ارزان
کپسول آتش نشانی پودری :
خاموش کنندههای پودری از رایج ترین و بهترین کپسولهای آتش نشانی به شمار میروند. با وجود کاربرد رایج کپسول آتش نشانی پودری، لازم است با نکاتی در رابطه این نوع کپسولها آشنا شد. در ادامه مهمترین ویژگیهای کپسول آتش نشانی پودری شرح داده شده است.
• رنگ برچسب آن آبی است.
• در مهار آتشهای کلاس A، B و C مناسب است، از همین رو به آن کپسول ABC نیز گفته میشود.
• نوع خاصی از آن برای مهار آتش سوزی حاصل از فلزات قابل اشتعال مناسب است.
• برای خاموش کردن آتش کلاس F یا روغنهای پختوپز گزینه مناسبی نیست.
• آتش سوزیهای تجهیزات الکتریکی تا 1000 وات را مهار میکند. اما برای آتش سوزی تجهیزات الکتریکی بیش از 1000 وات، کاربرد نخواهد داشت.
• پودر داخل آن قابل استنشاق و برای انسان خطرناک است. بنابراین نباید برای آتش سوزیهای در فضای بسته مورد استفاده قرار گیرد.
• پس از مهار آتش لازم است پسماند آن پاکسازی شود.
کپسول آتش نشانی co2 دی اکسید کربن چیست؟
خاموش کنندههای co2 با استفاده از دی اکسید کربن تحت فشار بر اکسیژن غلبه کرده و موجب خفه کردن آتش میشوند. یکی از پرکاربردترین کپسول های آتش نشانی در حفاظت از خانه و محیط کار هستند. دی اکسید کربن گازی غیر قابل اشتعال، بی بو، غیر رسمی و سنگین تر از هوا با چگالی 1.5 است و رسانای الکتریکی نیست.
در هنگام آتش سوزی این فرآیند به سه صورت انجام می شود: ابتدا با ایجاد یک لایه سنگین مقاوم در برابر عبور هوا، آتش را خفه می کند، سپس اکسیژن هوای اطراف آتش را کاهش می دهد و در نهایت آتش را کاهش می دهد.
سه کاربرد اصلی کپسول آتش نشانی و کپسول CO2 دی اکسید کربن چیست؟ تفاوت کپسول آتش نشانی پودری و co2 چیست؟ هنگام خرید کپسول های آتش نشانی باید به استفاده از هر کدام توجه ویژه ای داشته باشید تا بتوانید بهترین خرید ممکن را با کمترین قیمت ممکن انجام دهید. همین امر در مورد کپسول های آتش نشانی نیز صادق است. در اینجا ما استفاده از انواع مختلف کپسول آتش نشانی CO2 را در نظر می گیریم:
? همچنین بخوانید: قیمت کفش ایمنی ارزان
1- اطفاء حریق ناشی از مایعات قابل اشتعال:
آتش سوزی مایعات قابل اشتعال توسط کپسول های CO2 خاموش می شود که شامل مخازن رنگ، کارخانه های اسپری، مخازن نفت، مخازن هیبریدی، ماشین های لباسشویی، دیگ های بخار، مخازن مایعات شیمیایی و اتاق های پمپ آتش نشانی می شود.
2- خطرات و آتش سوزی وسایل برقی:
از آنجایی که گاز CO2 مقاومت الکتریکی بیشتری نسبت به هوا دارد (به طوری که رسانایی الکتریکی آن یک ششم رسانایی الکتریکی هوا است) برای خطرات الکتریکی مختلف که ممکن است خطرات الکتریکی ژنراتورها، فیوزها، ترانسفورماتورها، تاسیسات گرمایش مرکزی باشد، بسیار مناسب است. هستند تابلوهای برق را کامپیوتر، نیروگاه، ایستگاه مخابرات، لوکوموتیو برق و … ذکر کرد.
3- اطفاء حریق مواد کربنی:
ارزش برخی از مواد به حدی است که تنها می توان از بهترین کپسول های آتش نشانی برای اطفای آنها استفاده کرد. البته، حتی یک خاموش کننده CO2 ممکن است خاموش کننده ایده آل نباشد. به عنوان مثال می توان به آرشیو، گالری هنری، موزه، آرشیو فیلم و اسناد مهم اشاره کرد.
ویژگی های کپسول co2
هر نوع کپسول آتش نشانی ویژگی های خاص خود را دارد که یکی از آنها کپسول آتش نشانی CO2 است. در این مقاله شما را با سه کاربرد اصلی کپسول های CO2 و مزایا و معایب کپسول های CO2 و خطراتی که ممکن است به همراه داشته باشد آشنا می کنیم. بسیاری از افراد می پرسند که چه نوع گازی در کپسول های آتش نشانی استفاده می شود، برای دانستن پاسخ این سوال تا پایان این مقاله با ما همراه باشید. در ادامه به مهمترین ویژگیها و مشخصات فنی کپسول آتش نشانی co2 اشاره شده است.
- رنگ برچسب آن سیاه است.
- در مهار آتش سوزی حاصل از تجهیزات الکتریکی (کلاس E) کاربرد رایج دارد.
- برای خاموش کردن آتشهای نوع کلاس B (آتشهای حاصل از مایعات اشتعالپذیر) مناسب است.
- پس از مهار آتش، آسیب و خسارتی به محیط وارد نمیکند.
- قرار گرفتن آن در مجاورت خورشید میتواند خطراتی جدی به همراه داشته باشد.
- استنشاق گاز دی اکسید کربن حاصل از آن در طولانی مدت، ممکن است خطرناک باشد.
- غیر سمی و بدون بو است.
مزایای استفاده از کپسول های آتش نشانی CO2
- این گاز یک ماده شیمیایی پایدار است و کیفیت خود را از دست نمی دهد.
- این یک ماده غیر سمی، غیر خورنده و رسانای الکتریکی است.
- ارزان ترین خاموش کننده گاز برای آتش سوزی های مکرر مناسب است.
- تمیز و خشک است و به تجهیزات آسیب نمی زند و پس از خاموش شدن هیچ اثر یا زباله ای باقی نمی گذارد.
کلاس B، A و C برای آتش سوزی مناسب است و تنها عامل گاز مناسب برای آتش سوزی بزرگ است. این ماده به شکاف ها و - شکاف ها و هر فرورفتگی که نمی تواند آب و کف باشد نفوذ می کند.
- بدون هیچ خطری در مجاورت برق استفاده می شود.
- به دلیل کمبود محصولات در حال تجزیه، دوره قبل از احتراق اهمیت کمتری دارد.
- زمان تخلیه کوتاه مدت مهم نیست.
- کاربرد موضعی و خلاء دارد و تنها ماده خاموش کننده گاز با کاربرد موضعی است.
- تحمل نشت آن بیشتر از سیستم های هالوژن است.
- این باعث صرفه جویی در ارز به دلیل دسترسی داخلی به گاز CO2 می شود.
معایب استفاده از کپسول CO2
غلظت این ماده زیاد است و تخلیه خودکار آن مستلزم جداسازی محیط است تا جان افراد به خطر نیفتد. در برخی محیط ها این امر باعث سرد شدن و غلیظ شدن هوا می شود. فشار محیط ها یا مکان های بسته را افزایش می دهد.
انتشار بیش از حد CO2 می تواند کشنده باشد، مانند کمبود اکسیژن و دید محدود. در یک محیط خفه کننده (پس از خاموش کردن آتش) به اکسید کربن تبدیل می شود که برای سلامتی انسان بسیار خطرناک است.
کپسول های آتش نشانی CO2 برای اطفای حریق در موارد زیر مناسب نیستند. در موارد زیر بهتر است از کپسول های آتش نشانی CO2 برای اطفای حریق استفاده نکنید.
- مواد شیمیایی اکسیژن دار مانند نیترات سلولز
- فلزات واکنش پذیر مانند سدیم، پتاسیم، منیزیم، تیتانیوم، زیرکونیوم و آلومینیوم
- هیدریدهای فلزی
- یک مولاک پیروکسیلن به عنوان روکش چای
خطرات کپسول Co2
هنگام استفاده از کپسول های آتش نشانی CO2 مراقب باشید، زیرا گاز CO2 می تواند با مخلوط شدن با هوا و برهم زدن تعادل اسید، اثرات مخرب خطرناکی بر بدن انسان داشته باشد. CO2 همچنین باعث خفگی داخل خانه می شود و غلظت سمی CO2 هیچ علامت هشدار دهنده ای مانند بو ندارد.
تفاوت کپسول اکسیژن با co2 چیست؟
کدام کپسول آتش نشانی بهتر است :
کپسول آتش نشانی را باید بر اساس نوع آتش انتخاب کرد. بدین ترتیب برای خرید کپسول آتش نشانی باید دید این کپسول آتش نشانی برای اطفا چه نوع حریقی تهیه میشود. کپسول آتش نشانی مناسب ساختمان خانه را با توجه به محیطهای مختلف آن میتوان انتخاب کرد:
کپسول آتش نشانی مناسب برای آشپزخانه:
آتش سوزی در آشپزخانه اکثرا بر اثر احتراق مواد و روغنهای خوراکی ایجاد میشود. برای خاموش کردن این نوع از آتش، کپسول آتش نشانی حاوی مواد شیمیایی بیکربنات پتاسیم مناسب است. در صورت عدم وجود کپسول خاموش کننده، آتش سوزی حاصل از روغنهای خوراکی را میتوان توسط پتو خفه کرد.
کپسول آتش نشانی مناسب برای پذیرایی و اتاق:
آتش سوزی مبلمان و سایر لوازم منزل را میتوان با کپسول حاوی آب و گاز خاموش کرد.
کپسول آتش نشانی مناسب برای پارکینگ:
آتش سوزی در پارکینگ عمدتا به دلیل الکترسیته و یا بر اثر مایعات قابل اشتعال اتفاق میافتد. کپسول آتش نشانی co2 مناسبترین خاموش کننده برای پارکینگ است.
کپسول آتش نشانی مناسب برای خودرو:
کپسول آتش نشانی پودری مناسبترین انتخاب برای خودرو محسوب میشود.
لطفا جهت مشاهده جزئیات کپسول آتش نشانی بر روی مشخصات کپسول آتش نشانی کلیک کنید و جهت خرید تماس بگیرید، ما به گرمی پاسخ گوی شما خواهیم بود.
جهت کسب اطلاعات بیشتر لطفا با شماره های سایت تماس بگیرید، ما به گرمی پاسخگوی سوالات شما عزیزان خواهیم بود.
? تماس با مشاوران ما ?
? برای مشاهده محصولات ایمنی به قسمت فروشگاه تجهیزات ایمنی مراجعه نماید.
فروش عمده لوازم ایمنی در فروشگاه دلفان ایمنی:
در فروشگاه دلفان ایمنی، انواع تجهیزات ایمنی، فردی با مشخصات کامل به شما ارائه شد. کارشناسان ما مفتخر هستند تا در انتخاب و خرید انواع تجهیزات ایمنی به شما عزیزان مشاوره و راهنمایی بدهند.
تفاوت کپسول آتش نشانی پودری و co2
تفاوت کپسول پودر و گاز و co2
فرق کپسول پودری با co2
تفاوت کپسول های آتش نشانی
کپسول پودری یا co2
تفاوت کپسول پودری و co2
تفاوت کپسول اکسیژن با co2
کپسول co2 چیست
https://b2n.ir/n91690 | http://ity.im/0ZZMD |
yun.ir/my0gi5 | http://fumacrom.com/3YjXe |