تجهیزات ایمنی کارگاه
چک لیست لوازم و تجهیزات ایمنی کارگاه ها

تجهیزات ایمنی کارگاه چیست و چرا باید به هنگام کار در محیط های کارگاهی از تجهیزات ایمنی استفاده نمایم؟ مکان های کارگاهی یکی از مهم ترین مکان هایی هستند که قبل از صدور مجوز برای شروع پروژه، باید استانداردهای ایمنی آن بررسی شود. این محیط ها باید بهترین تجهیزات ایمنی را در محل داشته باشند تا با استانداردهای بین المللی مطابقت داشته باشند و اجازه شروع پروژه را بدهند. در ادامه به اهمیت داشتن تجهیزات ایمنی کارگاه و انواع آن خواهیم پرداخت. با دلفان ایمنی همراه باشید.

فهرست مطالب

اهمیت داشتن تجهیزات ایمنی کارگاه

امنیت کارگاه در داخل کارگاه به سه بخش تقسیم می شود که شامل استانداردسازی ابزار کارگاه ها، امنیت افراد در کارگاه و امنیت خارج از کارگاه می باشد. در این مقاله به بررسی ایمنی افراد می پردازیم.

لیست تجهیزات ایمنی کارگاهی

تجهیزات مورد استفاده در کارگاه ها باید مطابق با استانداردهای بین المللی باشد تا ایمنی کارکنان در هنگام استفاده تضمین شود و با مشکلی مواجه نشوند.

کفش ایمنی لباس کار دستکش ایمنی عینک ایمنی
کلاه ایمنی عینک ایمنی

1- لباس کار کارگاهی

اولین تجهیزات ایمنی کارگاه ها لباس ایمنی می باشد. کارگران علاوه بر کلاه مخصوص، لباس مخصوص نیز دارند آن ها باید برای حفظ نظم در کارگاه ها، از نظر ایمنی و تمایز، پوشیده شوند. در واقع می توان گفت که اولین و مهمترین عنصر ایمنی در یک کارگاه پوشیدن لباس کار مناسب برای آن کار است. که ممکن است این لباس به صورت سرهمی باشد و یا بلوز و شلوا جدا. بهتر است لباس به گونه ایی باشد که کامل مچ پا و مچ دست پوشیده شود. اکثر لباس های کارگاهی جیب کمتری دارند.

2- کفش ایمنی مناسب کارگاهی

یکی از مهم ترین تجهیزات ایمنی کارگاه استفاده از کفش ایمنی مناسب می باشد. در واقع اولین شرط کار در محیط کارگاهی می باشد. کارگر با پوشیدن کفش کار می تواند از پاهای خود به خوبی محافظت کند. که باید در این مکان ها مورد استفاده قرار گیرد کفش های ایمنی کار مناسب و استاندارد برای تمامی کارگران کارگاه ساختمانی می باشد. برای هر نفر با توجه به هر وظیفه در کارگاه ساختمانی از نوع خاصی از کفش کار استفاده می شود تا افراد شاغل در کارگاه آسیب نبینند و بتوانند به راحتی کار کنند.

 

کفش ایمنی باید دارای پنجه ثابت و کف کفش در برابر اجسام نوک تیز مقاوم باشد. در کارگاه های به دلیل وجود مصالح سنگین و خطر افتادن روی پای افراد و همچنین وجود اجسام نوک تیز در سطح کارگاه، استفاده از کفش ایمنی ضروری است. کفش های ایمنی مختلفی را برای کارگاه های صنعتی مختلف ارائه کردند که با توجه به نوع کار مورد نیاز انتخاب می شوند.

 

3- کلاه ایمنی کارگاهی

می توان با یک جمله اهمیت استفاده کلاه ایمنی در محیط های کارگاهی را گفت، سالانه هزاران تلفات در محیط های کارگاهی اتفاق می افتد که 80 درصد آن ها از کلاه ایمنی استفاده نمی کردند. کلاه ایمنی برای محافظت از سر افراد است و باید طوری ساخته شود که هنگام ضربه زدن به سر مشکلی ایجاد نشود. می توان گفت اهمیت این عنصر بیش از سایر عناصر می باشد. رنگ کلاه ایمنی افراد را از یکدیگر متمایز می کند:

  1.  سفید
  2.  زرد
  3.  سبز
  4. قرمز
  5. قهوه ای
  6. آبی
  7. خاکستری

 

کلاه ایمنی سفید

کلاه سفید در کارگاه ها برای افراد عالی رتبه مانند مهندسان، مدیران و سرپرستان استفاده می شود تا آنها را از سایر افراد متمایز کند. تقریباً این نوع ترسیم در کارگاه های ساختمانی مشاهده می شود.

کلاه ایمنی زرد

پرکاربردترین رنگ در کارگاه های ساختمانی رنگ زرد است که برای نیروی کار اصلی استفاده می شود. نیروی کار اصلی همین کارگران هستند که طبیعتا تعدادشان در کارگاه های ساختمانی بیشتر از افراد دیگر است.

کلاه سبز

رنگ سبز در کارگاه های افراد مسئول خدمات فنی استفاده می شود. مانند افسران ایمنی محل ساخت و ساز که مسئول بررسی تجهیزات ایمنی در یک سایت ساختمانی هستند.

کلاه قرمز

کلاه قرمز معمولاً توسط آتش نشانان و آتش نشانان در سایت های ساختمانی استفاده می شود.

کلاه ایمنی قهوه ای

کلاه ایمنی قهوه ای برای افرادی است که در دمای بالا کار می کنند. افرادی مانند جوشکارها و کسانی که در کارگاه های جوشکاری کار می کنند از این نوع کلاهک استفاده می کنند که مقاومت بیشتری در برابر حرارت دارد.

کلاه آبی

کلاه آبی برای افرادی که در بخش خدمات کار می کنند استفاده می شود. به عنوان مثال، تعمیرکاران، برق کاران، خدمه نجاری و سایر اپراتورهای فنی از کلاه ایمنی آبی استفاده می کنند.

کلاه ایمنی خاکستری

در هر پروژه ساختمانی می توان از افراد عادی یا رهبران و پیمانکاران بازدید کرد که برای آنها از کلاه خاکستری استفاده می شود.

4- دستکش ایمنی مناسب کارگاهی

یکی دیگر از تجهیزات ایمنی کارگاه می توان به دستکش ایمنی یا همان دستکش کار و یا دستکش محافظتی اشاره کرد. این دستکش ها باید بسیار بادوام و استاندارد باشد تا کارگران بتوانند به راحتی از آن استفاده کنند و دچار مشکل نشوند. دست هایی که کارهای مهم را انجام می دهند باید از صدمات و صدمات محافظت و مراقبت شوند زیرا این یک اصل مهم در بحث ایمنی کارگاه است دستکش باید متناسب با کار انتخاب شود. دستکش های کار معمولاً با پارچه های ساخته شده از الیاف طبیعی یا پارچه و چرم دوخته می شوند.

5- عینک های محافظ مناسب کارگاهی

عینک ایمنی به فرد این امکان را می دهد که با تسلط کافی و با چشمانی باز به محل کار انتخابی نگاه کند و این رویه کار را اصولی تر و کارآمدتر می کند.

 

6- ژاکت ایمنی رنگارنگ

یکی دیگر از تجهیزات ایمنی کارگاه، کاپشن چراغ راهنمایی است که برای کلیه پرسنل کارگاه از مهندسان و سرپرستان گرفته تا نیروهای خدماتی الزامی است. برای جلوگیری از خطرات احتمالی در شب به دلیل دید ضعیف.

7- تجهیزات جوشکاری

جوشکاری در کارگاه کاری نیست که همه با آن سر و کار داشته باشند. در عوض، تنها چند نفر خاص در این شغل مشغول هستند، بنابراین تجهیزات این حرفه محدود و مختص افراد خاص است.

  1. جوشکار لباس کار
  2. عینک جوشکاری
  3. ماسک جوشکاری
  4. دستکش جوش آرگون

 

8- ماسک محافظ محیط کارگاهی

کارگاه های ساختمانی باید مجهزترین و دارای تمامی تجهیزات غیرقابل استفاده دائمی باشند تا بتوان شرایط مورد نیاز آنها را به راحتی پیدا کرد. ماسک نیز بخشی از این تجهیزات است که همه در محل ساخت و ساز از آن استفاده نمی کنند، اما وجود آنها در کارگاه برای اطمینان از ایمنی ضروری است. آنها از ماسک محافظ برای محافظت از صورت در برابر آسیب های احتمالی در حین کار استفاده می کنند.

ماسک های مورد استفاده در جوشکاری برای چشم از تابش نور شدید جوشکاری و انواع دیگر ماسک های فیلتری که برای جلوگیری از ورود گرد و غبار و گاز به ریه ها استفاده می شود.

9- کمربند ایمنی:

برای جلوگیری از سقوط افراد به ارتفاعات از کمربند ایمنی استفاده کنید.

کارگرانی که در ارتفاع بیش از 3 متر کار می کنند و احتمال سقوط دارند باید به کمربند ایمنی و طناب ایمنی مجهز باشند و برای جلوگیری از سقوط افراد باید اقدامات احتیاطی انجام شود. کمربند ایمنی به کمر بسته شده و به داربست یا محل امنی متصل می شود تا تعادل کارگران به هم نخورد و در هنگام لیز خوردن، عدم تعادل یا در ارتفاعات دیگر زمین نخورد.

 

10- طناب ایمنی:

بند ایمنی از کنفی، پرلون یا بند چرمی ساخته شده است.

طناب و اجزای آن باید بار ساکن 1600 کیلوگرم را تحمل کنند. قطر طناب کنفی نباید کمتر از 16 میلی متر و در نوع پرلون کمتر از 12 میلی متر باشد.

در صورت استفاده از چرم باید حداقل عرض 36 میلی متر و حداقل 6 میلی متر و جنس آن کاملا استاندارد و استاندارد باشد.مکانیزم با کیفیت، و همچنین بدون ترک. یک سر طناب به تسمه و سر دیگر آن به قلاب (کارابین) وصل می شود. این قلاب نباید 1600 کیلوگرم در صورت خود تغییر شکل دهد.

11- تجهیزات آتش نشانی در محیط کارگاهی

لباس ایمنی آتش نشانی زیرمجموعه ای از تجهیزات ایمنی شغلی است. این لباس از چندین لایه برای محافظت از آتش نشانان در هنگام آتش سوزی تشکیل شده است. نوارهای راه راه بر روی لباس ایمنی آتش نشانی دوخته می شود تا در میان دود آتش شناسایی شود. لباس های آتش نشانی باید از مراکز معتبر و طبق آخرین استانداردهای جهانی تهیه شود.

 

12- تجهیزات امداد و نجات (کمک های اولیه)

به کمک مواردی که توسط غیر پزشکان برای بیمار اتفاق می افتد، کمک های اولیه نامیده می شود. این کار باعث تسکین درد و اضطراب بیمار یا کاهش عواملی می شود که ممکن است منجر به مرگ بیمار شود تا زمانی که بیمار بتواند به کلینیک یا بیمارستان برسد.

فردی که این کار را انجام می دهد نیازی به داشتن اطلاعات و دانش پزشکی و پرستاری ندارد و با یادگیری کمک های اولیه می تواند این کار را انجام دهد.

سخن پایانی

تمامی افرادی که در محیط کارگاه کار می کنند اعم از مهندسان، تکنسین ها و کارگران باید از تجهیزات ایمنی کارگاه استفاده کنند که از وقوع حوادث احتمالی جلوگیری کند. کلیه تجهیزات ایمنی کارگاه فوق باید در کارگاه ساختمانی وجود داشته باشد و عدم وجود آن منجر به تعطیلی کارگاه و تعلیق مهندسان می شود. توجه داشته باشید که ایمنی محیط کار مهمترین اصل است و عدم توجه به آن عواقب جبران ناپذیری دارد.

3.5/5 - (8 امتیاز)